Alla ska vara med och gräva för Molkoms nya torg

Första spadtaget för torget i Molkom skulle tas. ”Någon människa ur kommunen tar ett symboliskt tag med en spade och ser glad ut framför en kamera, följt av en handskakning med en politiker eller representant från orten.” Det var vad jag tänkte om det hela.

Glad blev jag när jag tagit den korta promenaden ner från folkhögskolan och fick se inte bara vuxna viktiga människor och inte bara en spade utan en hel drös. Bredvid politiker och projektledare med varsin spade i hand stod nämligen barn från en av förskolorna och ungdomar från högstadiet. Alla med varsin spade i hand. Bygget av ett torg för alla ska förstås påbörjas av ortens alla.

Allt med det här torget gör mig så lycklig. Engagemanget bakom, den långa kampen, konsten som kommer att pryda och nu första spadtaget. Lite drygt två månader har jag kvar på skolans journalistlinje. Har många gånger funderat på om jag kommer att återvända efter det, funderat på vad jag skulle göra i här i så fall. Nu vet jag, i alla fall ett steg. Den trettonde september tänker jag, om inga förhinder föreligger, att ta mig tillbaka och skåda invigningen av ett torg, så efterlängtat av ortens invånare.
spadtag-molkomtorg
text och bild: Katri Melander